رییس دانشگاه فنی و حرفه ای در سفر به قم با علما و مراجع عظام تقلید این شهر دیدار و گفتگو کرد
به گزارش اداره کل روابط عمومی، صبح روز چهارشنبه مورخ 95/06/10 دکتر سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی؛ دکتر روشن معاون امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر مسعود شفیعی رییس دانشگاه فنی و حرفه ای کشور طی سفر به شهر قم با مراجع عظام تقلید از جمله حضرات آیات موسوی اردبیلی، مکارم شیرازی، علوی گرگانی و سبحانی دیدار و گفتگو کردند.
در اولین دیدار، آیت الله مکارم شیرازی بیان فرمود: ما امروز در کشور بیش از هر زمان به وحدت برای مبارزه با استبداد، استکبار و استعمار جهانی و پیمودن راه های دشوار برای رسیدن به قله های پیشرفت نیازمندیم.
ایشان علم و اخلاق را دو رکن اساسی دانشگاه ها دانست و افزود: دانشگاهها و دانشجویان عزیز ما بایستی در همه رشته ها از جنبههای دینی و علمی پیشرفت کنند و اگر در هر کدام عقب بمانند، اسباب گرفتاری است.
مرجع تقلید شیعیان خطاب به حاضرین، عنوان کرد: مسوولیتی که بر عهده شما گذاشته شده است بسیار مهم و سنگین، و دارای اجر و ثواب بسیار است. انشاالله بتوانید با عمل به وظایف شرعی در این مسیر، موجبات عزت و عظمت جامعه اسلامی را فراهم نمایید.
آیتالله مکارم شیرازی افزود : در دوران قبل از انقلاب اسلامی دانشگاه مقابل حوزه قرار داشت اما دانشجویان و حوزویان بعد از انقلاب اسلامی در کنار یکدیگر قرار گرفته و ایران اسلامی را به قلههای سرافرازی رساندند به همین علت باید تعامل این دو نهاد مورد توجه قرار گیرد.
این مرجع تقلید توصیه ای نسبت به مسوولین وزارت علوم داشت و افزود: دانشجویان باید علومی را بیاموزند که کاربردی باشد و محصولشان در بازار تقاضا داشته باشد.
در ادامه دیدارها، حضرت آیت الله موسوی اردبیلی بیان داشتند: بسیاری به غلط گمان میکنند اگر کسی در دانشگاه حضور یافت و تحصیلات دانشگاهی را ادامه داد باید با دین و نهادهای دینی و متدینین خداحافظی کند.
وی تصریح کرد: حوزه و دانشگاه هر دو برای کشور لازم هستند و به همین دلیل نباید بین این دو نهاد فاصله بیافتد؛ به همین خاطر باید دانشگاهیان هرچه بیشتر به سمت دین و مباحث دینی رغبت داشته باشند.
این مرجع تقلید بیان کرد: دانشجویان و استادان باید سعی کنند دین را حفظ کرده و در تحقیقاتی که انجام میدهند مسائل دینی را مورد توجه قرار دهند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دین نقش مهمی در زندگی انسانها در عرصه مادی و معنوی دارد و اگر مباحثی که دین و بزرگان دین در خصوص مباحث زندگی و حیات بیان کردهاند، رعایت شده و از سوی دانشگاهیان تبیین شود، نقش مهمی در گرایش بیشتر مردم به این سمت خواهد داشت.
آیتالله علوی گرگانی تلاش در راستای ایجاد وحدت بیشتر بین حوزه و دانشگاه را امری پسندیده و ضروری برشمرد و گفت: دشمنان در تلاش هستند که روحانیت را در مقابل دانشگاهیان و دانشگاهیان را در مقابل روحانیت قرار دهند پس باید نقشههای دشمن را شناسایی کرد و در مقابل آن ایستاد.
آیتالله علوی گرگانی از حاضرین درخواست کرد: در راستای افزایش ضریب رشد علمی کشور، امکانات بیشتری را در اختیار دانشجویان و دانشپژوهان و سایر فعالان عرصههای علمی قرار دهند و اضافه کرد: باید برنامهها و نظارتهای لازم صورت بگیرد تا این امکانات شخصی نشود بلکه به صورت امکانات جمعی در اختیار دانشجویان قرار بگیرد تا بتوانند با استفاده از آنها به رشد علمی کشور کمک کنند.
در آخرین دیدار آیتالله جعفر سبحانی پس از استماع سخنان حاضرین، با اشاره به اهمیت دانشگاه در کشور اظهار داشت: اگر بخواهیم جامعه را اصلاح کنیم، باید قشر دانشگاهی اصلاح شود، چون این گروه مقدار زیادی از رهبری فکری جامعه را در دست دارند و اگر این افراد باورهای خوبی نداشته باشند، خروجی رفتارشان منجر به باورها و اعمال غیر درست خواهد شد.
وی مشکل فعلی دانشگاههای ایران را در سه وجه متون درسی، فقدان اساتید اسلامی و مشکل تداخل جنسیتی عنوان کرد.
این مرجع تقلید در تشریح مشکل دانشگاههای کشور برای اسلامی شدن گفت: تا وقتی که متون درسی ترجمه مادیگرایانه غربی باشد، نباید انتظار داشت دانشگاهها اصلاح شود، زیرا اساس دانشگاههای غربی برخلاف آنچه در اسلام وجود دارد، تبیین مادیگرایانه تمام زمینههای علوم از علوم طبیعی گرفته تا علوم اسلامی است.
آیتالله سبحانی یکی دیگر از مشکلات فعلی دانشگاهها را فقدان اساتید مسلط به علوم اسلامی خواند و تصریح کرد: برخی اساتید تنها مسلط به علوم غربی هستند که همین امر باعث میشود، این افراد در برابر تغییر متون درسی و تدریس علوم اسلامی مقاومت کنند.
وی مهمترین چالش دانشگاه های کشور را بیکاری فارغ التحصیلان عنوان کرد و بیان داشت: با توجه به گزارشی که دکتر شفیعی دادند، خوشحالیم که در مجموعه آموزش عالی کشور دانشجویان این مرکز علمی کمتر بیکار بوده و فارغ التحصیلان آن مستقیماً جذب بازار کار می شوند .
وی افزود: مقوله ارتباط صنعت و دانشگاه و تربیت نیروی تکنیسین صنعت کشور بایستی به طور جدی توسط مسوولین دنبال شود زیرا این کار گره ای از مشکلات جامعه از جمله بیکاری جوانان را باز خواهد کرد و با اشاره به این مطلب که وزارت علوم بایستی از دانشگاه های اشتغال زا و کارآفرین حمایت کند، خاطر نشان کرد: ضروری است دانشگاه هایی مورد حمایت ویژه قرار گیرند که به معیشت و اشتغال مردم کمک می کنند.
در این دیدارها دکتر شفیعی با ارایه گزارشی از بخش های مختلف آموزشی ، پژوهشی، دانشجویی و ارتقای علمی دانشکده ها، اهداف، برنامه ها و فعالیت های گسترده دانشگاه فنی و حرفه ای بیان داشت: دیدار با مراجع عظام تقلید در راستای تعامل این دانشگاه با علمای بزرگوار و بهره گیری از رهنمودهای فقهی و اخلاقی ایشان انجام می پذیرد.
وی در تأیید فرمایشات علما افزود: تعامل بین حوزه و دانشگاه زمینه ای برای ایجاد وحدت است و این وحدت مقدمه ای برای اسلامی شدن دانشگاه هاست از این رو تمام تلاش مسوولان دانشگاه فنی و حرفه ای توجه به توسعه فرهنگی و علمی به صورت توامان در سایه این وحدت است. امید است که استادان و دانشجویان خانواده بزرگ دانشگاه فنی و حرفه ای نیز در زمینه وحدت حوزه و دانشگاه گام های جدی و متعهدانه ای بردارند.
دکتر شفیعی بیان داشت: این دانشگاه گستردگی فراوانی دارد و جمع زیادی از استادان و دانشجویان کشور در این دانشگاه فعالیت میکنند، بنابراین برنامههای فرهنگی این مجموعه علمی، در سطح جامعه موثر خواهد بود.
وی همچنین به بدنه فرهنگی دانشگاه اشاره کرد و بیان داشت: یکی از موفقترین مراکز آموزش عالی کشور در ایجاد پیوند عینی و عملی حوزه و دانشگاه، دانشگاه فنی و حرفه ای است که از جمله این موارد می توان به تک جنسیتی بودن دانشجویان در دانشکده های سراسر کشور اشاره کرد.